Ábrahámhegy címere www.abrahamhegy.hu
Magyar Magyar Deutsch Deutsch English English
           
Ábrahámhegyi strandAktuális Ábrahámhegyi programok, rendezvényekÁbrahámhegyi szálláshelyek, apartmanokÁbrahámhegyi éttermek, büfék, vendéglátók
 • Ábrahámhegy télen
 • Ábrahámhegy télen
 • Ábrahámhegy télen

Ábrahámhegy - Faliújság, avagy 2016. évi hírek, tájékoztatók...

(A híreket, tájékoztatókat olvashatják itt megjelenésük sorrendjében.)

Bölcsődei ellátás igényfelmérés

Badacsonytomaj Város Önkormányzata egy pályázat keretében a badacsonytomaji PIPITÉR Közös Fenntartású Napközi Otthonos Óvoda (8258 Badacsonytomaj, Kert u. 14.) épületében „mini bölcsőde” kialakítását tervezi.

A fejlesztési elképzelés megvalósítása csak megfelelő lakossági igény fennállásaesetén lehetséges.

Bővebb információ és adatlap

Ábrahámhegy, 2016. 02. 04.


Hulladékszállítás

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton értesítjük, hogy környezetünk védelme és a hulladékok mind nagyobb arányú újrahasznosításának érdekében Társaságunk az Ön lakóhelyén is bevezeti a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést az állandó lakosság tekintetében. A hatékony elkülönített gyűjtés megvalósítása nagyban múlik az Ön közreműködésén, amit előre is köszönünk. A gyűjtéshez megfelelő zsákot biztosítunk, mely zsákot (zsákokat) a gyűjtésre kijelölt napon kérjük kihelyezni. A gyűjtés megkezdésekor rendelkezésre bocsátunk 3 db zsákot az éves állandó jellegű szerződéssel rendelkezők részére, melynek szétosztásában az Önkormányzat nyújt segítséget, majd az elszállított zsákok helyett a szolgáltató újat ad. Amennyiben a zsákok száma nem elegendő az Ön számára, úgy lehetősége lesz pótzsákot kérnie Társaságunk ügyfélszolgálatánál.

A zsákok szétosztására: 2016. február 11-én, 18-án, 25-én 8 órától 15 óráig kerül sor.

Helye: 8256 Ábrahámhegy, Badacsonyi út 13. szám alatti Művelődési házban.

A szelektíven válogatott hulladékot kérjük a zsákon feltüntetett módon gyűjteni.

A zsákban csak a zsákon feltüntetett hulladékot lehet elhelyezni.

A hulladékszállítás rendje az Ön településén oly módon változik, hogy a szelektív zsákokat minden hónap első csütörtökén szállítjuk el, ezen a napon egyéb hulladékszállítás nem lesz.

Szállítási napok 2016 évben:

 • Március 3.
 • Április 7.
 • Május 5.
 • Június 2.
 • Július 7.
 • Augusztus 4.
 • Szeptember 1.
 • Október 6.
 • November 3.
 • December 1.

Amennyiben a szelektív hulladékgyűjtő zsákba más, oda nem illő hulladék kerül, úgy azt munkatársaink nem tudják elszállítani.

Kérjük Önt, legyen partnerünk a szelektív hulladékgyűjtés mind hatékonyabb megvalósulásában. Reméljük, hogy közös munkánk eredményes lesz, ezáltal az Ön környezete is tisztább, egészségesebb marad.

A nyaralóként nyilvántartott fogyasztók esetében a szelektív hulladék begyűjtése nem változik, a nyaraló tulajdonosok a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken helyezhetik el továbbra is újrahasznosítható hulladékaikat.

Együttműködését köszönjük!

NHSZ Tapolca Nonprofit Kft

Ábrahámhegy, 2016. 02. 04.


Felhívás jégen tartózkodás szabályaira  

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét a jégen tartózkodás alábbi szabályaira:

A szabad vizek jegén tartózkodni csak akkor szabad, ha a jég kellő szilárdságú, nem olvad, illetve nem mozog. A szabad vizek jegén tartózkodni azokon a helyeken szabad, amelyek nem esnek tiltó rendelkezés alá.

TILOS a szabad vizek jegén tartózkodni:  
a) állóvizeken - éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, - járművel, a biztonságos munkavégzés kivételével, - kikötők és veszteglőhelyek területén,
b) folyóvizeken.

Aki a jégen 1m2-nél nagyobb léket vág, köteles a jégmentessé vált területet 1 méteres magasságban elhelyezett, legalább 10-10 cm széles, piros-fehér csíkozású korláttal ellátni. Ezeket a kordonokat soha ne közelítsük meg! Veszélyes!

Felhívjuk a figyelmet, hogy  Ábrahámhegy község közigazgatási területén nincs korcsolyázásra alkalmas terület kijelölve. A jégen mindenki csak saját felelősségére tartózkodhat!

A strand adottságait figyelembe véve fokozottan felhívom a figyelmüket, hogy a Balaton egyes szakaszain a jég vastagsága balesetveszélyes, sportolásra alkalmatlan!

Kérem, hogy a strandokon történő tartózkodásuk alkalmával a fentiekre legyenek tekintettel!

Tisztelettel:
Wolf Viktória jegyző

Ábrahámhegy, 2016. 01. 25.


Egyenlő Bánásmód Hatóság tájékoztató

Egyenlő Bánásmód Hatóság Veszprém megyei referens 2016. február és március havi ügyfélfogadási tájékoztatója.

2016. 02. havi tájékoztató

2016. 03. havi tájékoztató

Ábrahámhegy, 2016. 01. 19.


TÁJÉKOZTATÁS JOGI SEGÍTSÉGNYÚJTÁSRÓL

Tisztelt Ügyfelek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Perger Orsolya ügyvéd

INGYENES JOGI TANÁCSADÁST

tart.

Ideje: 2016. január 13. (szerda) 9:00-12:00 óráig

Helye: Család- és Gyermekjóléti Központ, 8300 Tapolca, Hősök tere 15.

Ábrahámhegy, 2016. 01. 11.


Tájékoztatás hivatásos gondnokok képzéséről

Bővebb információ

Jelentkezési adatlap

Ábrahámhegy, 2016. 01. 11.


CSALÁD- ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ

Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot , hogy a Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet Család- és Gyermekjóléti Központ az 55/2015. (XI. 30.) EMMI rendelet értelmében 2016. január 1-től készenléti szolgálatot működtet.

A készenléti szolgálat célja, a család- és gyermekjóléti központ nyitvatartási idején kívül felmerülő krízishelyzetekben történő azonnali segítség, tanácsadás vagy tájékoztatás nyújtása.

A készenléti szolgálat szolgáltatás igénybe vehető a Család-és Gyermekvédelmi Központ ellátási területén (Tapolca, Gyulakeszi, Raposka, Lesenceistvánd, Lesencetomaj, Lesencefalu, Uzsa, Zalahaláp, Balatonederics, Nemesvita, Szigliget, Badacsonytördemic, Káptalantóti, Kisapáti, Nemesgulács, Hegymagas, Badacsonytomaj, Ábrahámhegy, Monostorapáti, Kapolcs, Hegyesd, Sáska, Taliándörögd, Vigántpetend, Kővágóörs, Kékkút, Köveskál, Mindszentkálla, Révfülöp, Salföld, Szentbékálla, Balatonrendes, Balatonhenye) élő lakosok számára

A készenléti szolgálat telefonszáma: 06 30 563 5927,

amely hívható hétköznapokon
16:00- másnap reggel 07:30-ig, illetve hétvégén péntek 13:30- hétfő 07:30-ig.

Ha úgy érzi, hogy problémája megoldásában sürgős segítségre van szüksége, krízishelyzetéből nem talál kiutat, hívjon bennünket, forduljon hozzánk bizalommal! Megfelelően felkészült szakembereink állnak az Önök rendelkezésére.

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁSI INTÉZET

CSALÁD- ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT

8300 Tapolca, Hősök tere 15.. Tel.:87/414-485,06-30-563-5927

E-mail: csaladgondozas.tapolca@gmail.com

Ábrahámhegy, 2016. 01. 07.


TÁJÉKOZTATÓ

a magánfőzés szabályainak 2016. január 1-jét követő változásairól:

A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Jöt.) magánfőzésre vonatkozó szabályai 2016. január 1-jével módosultak.

Bővebb információ

Ábrahámhegy, 2016. 01. 07.