Ábrahámhegy címere www.abrahamhegy.hu
Magyar Magyar Deutsch Deutsch English English
           
Ábrahámhegyi strandAktuális Ábrahámhegyi programok, rendezvényekÁbrahámhegyi szálláshelyek, apartmanokÁbrahámhegyi éttermek, büfék, vendéglátók
  • Ábrahámhegyi strand - gyermek lidó, homokozó
  • Ábrahámhegy panorámakép a kilátóból
  • Ábrahámhegyi Nordic Walking túraútvonalak
  • Ábrahámhegyi strand - fürdőzők
  • Ábrahámhegyi programok, rendezvények

Ábrahámhegy település vendégkönyve

Fontosnak tartjuk az Ön véleményét. Kérjük, írja meg nekünk Ábrahámhegyi élményeit! Milyen Ábrahámhegy az Ön szemével? Várjuk javaslatait, ötleteit is! Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a nem ideillő, illetve anonim bejegyzéseket töröljük.



1 2

3

4
Anett
2007-07-14 22:58:45 | # 33
Fúúúúúú nagyon király Ábrahámhegy!!IMÁDOM(L)Mindig oda a nyaralónkba(azaz nagyszüleim nyaralójába) járunk nyaralni!!Az ottlakó emberek is nagyon kedvesek!!A strand is nagyon jóó!!Szal én nagyon szeretem(L) =)
Eszter
2007-07-11 12:25:01 | # 32
Vásárba csalogató 
Közhírré tétetik! 
 
…..ne porosodjon otthon, legyen kincs egy zsibvásáron…. 
 
Kedves Ábrahámhegyiek, Nyaralók, Vendégek, kedves Mindenki! 
 
 
Biztosan mindnyájunknak van odahaza sok-sok apró, avagy nagyobb holmija, amivel már nem tud mit kezdeni, megunt ruhák, egy régi, de használható bögre, dobozka, ami másnak egy kincs, játék, újságok, könyvek, amik csak egy olvasóra várnak évek óta a polcon……bármi, amit nincs szívünk kidobni, s talán más boldogan hazavinné! 
 
Ötletünk egy nagy Zsibvásár! 
Gyertek el, áruljatok, vásároljatok, játsszatok velünk, vegyetek részt bolhapiacunkon akár Árusként, akár Vásárlóként! 
 
Szeretettel várunk Benneteket, 2007. augusztus 11-én,  
10-16 h között, szombaton az ábrahámhegyi Bornapokkal egyidõben tartandó zsibvásáron. Legyen egy napra mindenki vásáros! 
Természetesen Felnõttek és Gyerekek is lehetnek árusok!  
Ki-ki kedve szerint! 
 
Lehetõség szerint kérjük az árusokat, hogy hozzanak magukkal asztalkát, vagy egyéb alkalmatosságot, amire kipakolnak, mert a Szervezõk kb. 8-10 asztalt tudnak biztosítani. (Errõl elõzetesen érdemes telefonon egyeztetni… de egyébként sok jó ember, kis helyen is elfér!!!:-) ) 
Kérdéseitekkel kérlek keressétek Ányos Esztert (70-296-4524 számon), vagy Bakosné Erzsikét (30-233-8361)( Mûvelõdési Ház) 
lübkemann fred
2007-07-09 10:44:10 | # 31
nagyon jó az oldal ÁBRAHÁMHEGY 4 EVER !!!
Z. L.
2007-05-29 10:54:37 | # 30
Nagyon örülök annak, ha kiszabadulok a városi létbõl. A kiszabadulás nálam leginkább Ábrahámhegyet és a Körmicet jelenti.  
Így volt ez most, Pünkösd hétvégéjén is. Ezúttal kellemetlen meglepetés várt. Azon a dûlõúton, ahol - lassan húsz éve már mindig - megközelítettük volna a telkünket, most drótkerítés várt. Eddig és ne tovább!!! Jó nagy kerülõvel, egy építkezésen keresztül, hátulról csak bejutottunk a telekre (ami persze nem lehet állandó megoldás). Szemrevételeztük, mit akart elérni ez a kerítõ-ember, aki még arra sem méltatott, hogy valami módon közölje velünk, hogy idõvel keressünk más utat. A saját, valóban szépen mûvelt szõlõjét nem kerítette ám be teljesen! Csak arra készült a drótháló, hogy ott aztán többé nincs átjárás! Az, hogy az arra járókkal mi lesz, a felette lévõk hogyan közelítik meg tulajdonaikat, egy cseppet sem izgatta. Persze elsõ mérgemben én is a csípõfogót kerestem. De miért legyek én is olyan, mint ez a kerítõ-ember? Inkább a hivatalos útnál maradtam. Hogy joga volt-e hozzá, nem tudom. Mi a szokásjog alapján jártunk arra, ez az út minden ábrahámhegyi térképen szerepel. Remélem, az önkormányzat talál majd mindenkinek megfelelõ megoldást.  
Én a Körmicre nem azért járok, hogy a joggal foglalkozzak, határokat húzzak drótból vagy veszekedjek a szomszédokkal. Aki átmegy a telkemen, köszönök neki, megkérdezem, hogy mi járatban van. Eligazítom, hogy merre találja a kolostort vagy a falut, épp merre tart. És ha megkérdezi, azt is megmondom, hol talál gombát, ha éppen terem. Én így gondolom természetesnek, sajnos van, aki nem.  
Pattantyús
2007-05-24 14:23:11 | # 29
Kicsit késve, de mégis hadd említsem meg, hogy nagyon jó ötlet az Ábrahámhegyi Hírmondónak a honlapon való megjelentetése - még akkor is, ha sokan esetleg nem férnek hozzá internethez. A minõség nagyon jó, akár szebben is kinyomtatható, mint a nyomdai változat. Köszönjük! 
- egy honlap-olvasó -
miklos
2007-05-21 14:22:00 | # 28
Én csak 58: Te nyertél - de azt hiszem, ez a fórum nem ilyen hülyeségekre való! Blogozzál máshol.
glori
2007-05-18 14:42:17 | # 27
szia 100 éves vagyok.
Szalai család
2007-04-20 11:40:22 | # 26
Tisztelt lapszerkesztõk! 
Már évek óta három gyermekünkkel minden nyáron Ábrahámhegyen nyaralunk 10 napot. Ez ebben az évben sem lesz máshogy, július elején birtokba vesszük ismét a hegyoldalt. Ezt a helyet egyszerûen nem lehet megunni! Mindig találunk valami újat, érdekeset, számunkra ismeretlent. (Persze az Alföldön lakó embernek újdonság a hegyvidék) A honlapjuk is csodálatos, lehet, hogy el fogunk lopni egy-két ötletet, mert a mi községünkben e hónap elején indult a megújult honlapunk. Nagyon szeretünk Önöknél nyaralni!!! 
Tisztelettel: Szalai család
Jánosi Zita
2007-04-19 12:28:10 | # 25
Tisztelt Polgármester Úr! 
 
A Bajcsy-Zsilinszky u. 19. szám alatt lakunk, mint állandó lakosok, immár 2,5 éve. 
Mikor ideköltöztünk, ígéretet kaptunk arra, hogy az utca felsõ szakasza (lépcsõtõl felfelé) le lesz aszfaltozva, a csatornázási munkálatok befejezése után. Sajnos ez a mai napig nem történt meg. Télen hóban nagyon nehéz a kocsival ki-be járkálás a házunkhoz. Még megjegyezném, hogy felsõ szomszédunk betonból maga által készített kocsibejáróját is felbontották, és a mai napig nem aszfaltozták vissza. 
A lépcsõ melletti zöldterületet immár 2 éve mi nyírjuk, mert azóta nem találkoztunk önkormányzati dolgozókkal a területen, mióta ideköltöztünk, a gazt pedig nem szeretnénk egész évben nézni. 
Segítségét elõre is köszönjük. 
Berlinszki Csaba és Jánosi Zita
Thomas
2007-04-15 00:38:43 | # 24
Dear Sir, 
 
Im part of Belgian scouts, and were still looking for a camp project during the first two weeks of July, and Abrahamhegy could be interessant for us. 
 
I would be grateful if you could answer me, and if you could give us a place to sleep and to eat, in exchange for some work we could do (building, to cut down trees, etc.) ? 
 
We would be about 15 girls and boys between 16 and 18 years old, plus our chief (22 years old) and some couriers of age. 
 
I look forward to hearing from you, 
 
Faithfully, 
 
Thomas GHISLAIN 
28 Boulevard Neuf 
1495 Villers-la-Ville 
BELGIUM 
 
drepoz@hotmail.com
Pattantyús-Á. Miklós
2007-04-03 15:52:56 | # 23
Ábrahámhegy Csillaga leáldozott 
Mikor leérkeztem Ábrahámhegyre, addig sose éreztem jól magam, míg Csillag Pityú oda nem jött a kerítéshez, átnyújtotta kezét és megkérdezte: Na mi van, megjöttél rabszolga? Ezt arra értette, hogy sokszor látott a kertben füvet és sövényt nyírni, fát vágni, gereblyézni, stb. Ha gondban voltam valamilyen szerszámmal, mindig segített. Ha vendégünk volt, többször átjött, kezében egy demizson borral, nehogy szomjazzunk. Jó pár éve, amikor a fürdõegyesületet szerveztem, mindig rámszólt: "Aranyapám, feküdj a gyöpre és ne kirándulj!" Ez meg azt jelentette, hogy ne izgágáskodjak, ne rontsak ajtóstul a házba, mert nem mindenki örül annak, ha beleszólnak megszokott életébe. Akkoriban egyszer - sörözés közben - egy papírszalvétára az alábbi versikét írtam bölcs tanácsairól: 
Aranyapám, feküdj a gyöpre... 
Öcsi vágd csak a fát, 
Addig sem csinálsz galibát! 
Adok neked létrát, fûrészt, 
Csak fogd be a ... szád! 
Nekem mindig hiányozni fog, Isten nyugosztalja!
Schafer Peter
2007-03-22 21:57:45 | # 22
Tisztelt Polgármester Úr ! 
 
A csatornázási munkálatok elvégzése után tudomásom szerint a közeljövõben az utak aszfaltozásának befejezése következik.Szeretném felhivni a figyelmét arra,hogy a Csörgey utca csak az 5-ös házszámig van aszfaltozva.Kérjük,hogy a még hiányzó kb 30 méteren az aszfaltozást végezzék el.Ennek hiányában ugyanis gyakran sártengerré változik az utca ezen szakasza. 
 
Tisztelettel 
 
Schafer Péter
Sziszi
2007-02-21 19:34:31 | # 21
Kedves Zoltan! 
 
Nagyon jó lett a honlap!!! Átlátható, jól szerkesztett. Szívesen látnék még régi képeket Ábrahámhegyrõl. Akár az iskolaról, óvodáról. Szerintem jópofa dolog lenne. Akár ez álltal is remélem hamarosan jobban fellendül a honlap látogatottsága. 
Köszi! További jo munkát!
Miklós Pattantyús-Á.
2007-02-21 15:05:35 | # 20
Dear Graham, 
The mayor of Ábrahámhegy is Mr. Zsolt Vella as it is written on the first page of the web-site and also in the menu of general information. You can chat with him in the Hungarian version menu, as well. 
Miklos
Kriszta
2007-02-20 13:26:29 | # 19
Nekem nagyon tetszik a naptár, jó ötlet volt. Bár legközelebb jo lenne a dátum mellett a hét napjait is feltüntetni! 
 
Üdvözlettel: Kriszta
marikanet
2007-02-20 10:34:26 | # 18
Nyugdíjasoknak, idõsebbeknek, Nyugdíjas Kuckó 
http://www.marikanet.hu
Graham K
2007-02-20 00:31:36 | # 17
Hi there, 
 
I wanted to see the English version of the web site and it is not clear who the mayor is (Zsolt Vella vs Jozsef Gaspar). 
 
Could you sort your English web site out? 
 
Thank you, 
Graham
Konyecsni Beáta
2007-01-23 12:50:13 | # 16
Kedves Miklós! Vezetéknevébõl ítélve tõsgyökeres ábrahámhegyi lehet. Én is közel ötven éve ismerem Ábrahámhegyet, ezért én felismertem a látnivalókat, de továbbra is az a véleményem, hogy egy kivülállónak ezek a képek nem sokat mondanak, nem vonzóak. Az idei fotókiállítást feltétlenül meg fogom nézni! 
Üdvözlettel 
Beáta
Pattantyús-Á. Miklós
2007-01-15 15:23:44 | # 15
Kedves Beáta! Nem értek egyet Önnel abban, hogy a naptár képei nem jellegzetesen ábrahámhegyiek. Csupa ábrahámhegyre jellemzõ kép van ott, kivéve talán a strandot és a téli tájat. Egyébként volt idén nyáron Ábrahámhegyen fotókiállítás, ott lehetett szavazni is - talán mégsem a borverseny lenne alkalmas erre az eseményre... 
Miklós
Equence88
2007-01-02 22:27:35 | # 14
2006 nyarán Ábrahámhegyen nyaraltam pár barátommal egy kempingben(a nevét pontosan nem tudom).Ha tehetem,ellátogatok idén is. 
Olyan dolgok történtek velem ebbe az 5 napba,amire kellemes érzés lesz egész életembe visszaemlékezni. 
Köszönöm!
Zolnai László
2006-12-21 23:02:04 | # 13
Karácsony felé  
 
Szép Tündérország támad föl szívemben  
Ilyenkor decemberben.  
A szeretetnek csillagára nézek,  
Megszáll egy titkos, gyönyörû igézet,  
Ilyenkor decemberben.  
 
...Bizalmas szívvel járom a világot,  
S amit az élet vágott,  
Beheggesztem a sebet a szívemben,  
És hiszek újra égi szeretetben,  
Ilyenkor decemberben.  
 
...És valahol csak kétkedõ beszédet  
Hallok, szomorún nézek,  
A kis Jézuska itt van a közelben,  
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,  
S ne csak így decemberben.  
 
1902 
 
/Juhász Gyula/ 
 
Minden errejáró olvasónak kívánok békés, meghitt Karácsonyt és egészségben eltöltööt sikeres Új évet! 
 
Évvégi üdvözletemet, melyet a környék képeibõl állítottam össze a  
http://members.chello.hu/zelem.soft  
honlapon az "évvégi üdvözlet" gombbal lehet elindítani. Egy hangszóró sem árt hozzá!
Herceg Zoltán
2006-12-20 16:06:20 | # 12
Kedves Beáta! 
 
Ajánlom figyelmébe a Szolgáltasások/Szálláshely oldalt, ahol bõvebb információkat találhat a szálláshelyekrõl. Az egész évben nyitvatartó szálláshelyek biztosan tudják még fogadni Önöket, ha még van szabad kapacitásuk.
Konyecsni Beáta
2006-12-20 12:51:36 | # 11
Nagyon jó ötletnek tartom a 2007-es naptárt. Szívesen vettem volna belõle karácsonyi ajándék képpen is, ehhez azonban már késõ van a postát ismerve! A nagyobbik baj azonban szerintem vele az, hogy a képek túl sablonosak, bárhol készülhettek volna. Ezekkel nem tudjuk "ide csalni" a túristákat, ismerõsöket. Sokak számára az sem ismert, hogy ez a település a Balaton északi partján van!:-(( Szóval az ötlet jó, de a kivitelezés szerintem nem éri el a célját. A következõ kiadásig még van idõ:-)), kérjenek be tipikusan ábrahámhegyi képeket és pl. nyáron a strandon vagy a bornapokon szavazhassunk a legjobban sikerült képekre. Akkor talán jobban magunkénak éreznénk és büszkén mutogathatnánk ismerõseinknek. 
Még egy kérdés. Ha például szilveszterezni mennénk Ábrahámhegyre hol tudnánk megszállni, vannak-e fûthetõ kiadó házak? 
Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendõt kívánok!
Németh Gábor
2006-12-13 13:25:35 | # 10
Elismerésem a felfrissült honlap tekintetében. Külön öröm, hogy hírlevél funkció is létesült. Remélem, hogy fel is kerülnek a honlapra mindig a legfrissebb, közérdekû hírek, mert ez nyilván nem csupán az informatikuson múlik... 
 
Közszolgáltatók között pl. nem találtam a kábeltévé szolgáltatót, amely - különösen az új polgármester személyét ismerve - szintén hozzátartozna a listához. Szívesen olvasnék friss információt továbbá Ábrahámhegyen az internet elérés lehetõségeinek várható változásáról (merthogy állítólag elõrelépés történik ez ügyben is).
TÓTH ERIKA
2006-12-06 14:15:51 | # 9
AZ OLDALUK NAGYON TETSZIK,VALÓBAN ÁTTEKINTHETÕ,EGYETLEN DOLGOT HIÁNYOLTAM CSUPÁN,NEM TALÁLTAM A POLGÁRMESTERI KÖSZÖNTÕT,A POLGÁRMESTER SZEMÉLYÉT ÉS NEVÉT HOMÁLY FEDI.LEHETSÉGES HOGY NEM VOLTAM ELÉG KÖRÜLTEKINTÕ ÉS VALAHOL MÉGISCSAK MEGTALÁLHATÓ,HA EZ ÍGY VAN AKKOR ELNÉZÉST KÉREK.MAGA A HONLAP TÉNYLEG SZUPER!MINDEN ELISMERÉSEM! 
ÜDVÖZLETTEL:EGY LÁTOGATÓ
1 2

3

4

Az Ön neve:

E-mail címe:

Bejegyzés:

Ellenőrző kód: