Ábrahámhegy címere www.abrahamhegy.hu
Magyar Magyar Deutsch Deutsch English English
           
Ábrahámhegyi strandAktuális Ábrahámhegyi programok, rendezvényekÁbrahámhegyi szálláshelyek, apartmanokÁbrahámhegyi éttermek, büfék, vendéglátók
 • Ábrahámhegyi strand - gyermek lidó, homokozó
 • Ábrahámhegy panorámakép a kilátóból
 • Ábrahámhegyi Nordic Walking túraútvonalak
 • Ábrahámhegyi strand - fürdőzők
 • Ábrahámhegyi programok, rendezvények

Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület

Elérhetőségeink:

Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület

8256 Ábrahámhegy, Badacsonyi u. 13.

Adószám: 18934009-1-19

Számlaszám: 72800030-15330798

Adó 1% felajánlás: Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület 18934009-1-19 számú adószámra.


Támogatás

Az Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület azzal a kéréssel fordul Önökhöz, hogy az Egyesület működését támogassák. Ezt megtehetik személyi jövedelemadójuk 1%-ának, a Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület 18934009-1-19 számú adószámra adószámára történő felajánlásával.

Támogathatják továbbá csekken történő támogatás fizetésével - mely a Polgárőr Egyesülettől igényelhető-, illetve az Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület B3 TAKARÉK Szövetkezetnél vezetett 72800030-15330798-00000000 számú bankszámlájára történő utalással. 

Segítségüket és támogatásukat megköszönve

Pintér Domonkos
Elnök


Ábrahámhegy polgárőrség vezetősége:
Ábrahámhegy polgárőrség Pintér Domonkos elnök

Pintér Domonkos elnök:

06-30/993-1545

Ábrahámhegy polgárőrség Pacsi József titkár

Pacsi József titkár:

06-20/593-1136

Ábrahámhegy polgárőrség Sütő Árpád gazdasági vezető

Sütő Árpád gazdasági vezető:

06-70/372-8335

Ábrahámhegy polgárőrség Rauk József tag

Rauk József tag:

06-30/529-1576

Ábrahámhegy polgárőrség Koncz Jánosné tag

Koncz Jánosné tag:

06-30/915-6979

Ábrahámhegy polgárőrség Rácz Sándor tag

Rácz Sándor tag:

06-20/945-1117


Bűnmegelőzési hírek:

Bűnmegelőzés építészeti eszközökkel

Bűnmegelőzés térinformatikai eszközökkel

Az emberkereskedelem áldozatainak felismerését segítő jelek

Ábrahámhegy, 2018. november 23.

Pintér Domonkos
elnök


Köszönet nyilvánítások:

Tapolcai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály köszönő levele

Homonnay Erzsébet köszönő levele


Köszönet nyilvánítás

Az Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület 2016. február 13-án tartotta éves közgyűlését.

A közgyűlés keretében Götli József polgárőr  és Nagy György polgárőr  elismerésben részesültek, akik továbbra is polgárőr tagok maradnak, de aktív szolgálatot már nem teljesítenek.

Munkájukat az Önkormányzat képviseletében Kovács József alpolgármester úr is megköszönte.

Ábrahámhegy, 2016. január 28.

Pintér Domonkos
elnök


Beszámoló 2015-es évről

Tisztelt közgyűlés!

A 2015-ös évben az egyesületünk taglétszáma 26 fő volt. A szolgálati óraszámok 3197 óráról 3099 órára csökkent, ismerve az évben történt rendezvények számát és azt, hogy a Balaton átúszáson és a Kapolcsi napokon nem tudtunk részt venni, enyhe emelkedésnek tekinthető.

A gépjárműfutás is mintegy 3%-al megnőtt. Havonta rendszeresen járunk munka megbeszélésre, a Tapolcai kapitányságra, ahol tájékoztatnak minket az elmúlt havi eseményekről. Az elmúlt évben is részt vettünk a megyei szövetség közgyűlésein.

Idén is javítottuk a települések lakosságának biztonságérzetét, biztosítási feladatot láttunk el a helyi és szomszédos települések sport és szabadidős rendezvényein, többek között Balaton Maraton, bornapok, Ábrahámhegy triatlon, Badacsonyi szüret, Murci fesztivál, Rétes fesztivál, strand bulik, rendezvényein. Elmondhatjuk, hogy kapcsolatunk jó a rendőrőrs parancsnokával és a kmb-s kollégákkal. Közös szolgálatainkon közlekedési, rendezvénybiztosítási, kutatási valamint helyszínbiztosítási feladatokat látott el egyesületünk. A rendőrséggel közös szolgálatok óraszáma 293-ra nőtt.

Természetesen segítséget nyújtottunk, az időseknek, betegeknek is, melynek eredményeképpen részt vettünk beteg és ebédszállítási feladatokban is.

Gazdasági helyzetünk a 2015-es évben is stabil volt. Bevételünk nagyrészt önkormányzati, (Áhegy:300e Ft, Kékkút 80e Ft, Brendes 50e Ft, Salföld 30e Ft) kisebb részt megyei támogatás (350e Ft), alapítványi (PRO Áhegy 40e Ft) volt továbbá lakossági (66e Ft) és vállalati befizetések (BSI: 60e Ft) is nagy segítségünkre voltak a megfelelő gazdálkodásban.

6 pályázat került leadásra:

 • Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal: gépjármű beszerzés: nem nyert
 • OPSZ: Polgárőr Község cím: nem nyert
 • Nemzeti Együttműködési Alap: Működési támogatás: nem nyert
 • Nemzeti Együttműködési Alap: Szakmai támogatás: Nyert: Elsősegély tanfolyam (300e Ft)
 • Hankook pályázat: Nyert: gumiabroncs 1 garnitúra
 • OPSZ: Számítógép pályázat: Nyert: 1 db laptop

Kívánom, hogy egyesületünk az idei évi teljesítményét meg tudja tartani, sőt növelni a 2016-os évben.

A tagság bővítésének folytatása a cél, mellyel a jelentős szolgálati óraszámot ellátók terheinek csökkentése lenne elérhető.

Ezúton is szeretném minden tagunk, pártolónk és családtagjaik segítségét megköszönni.

Kérem, a közgyűlést beszámolóm elfogadására.

Ábrahámhegy, 2016. január 28.

Pintér Domonkos
elnök


Egy garnitúra gumiabroncsot adományozott a Hankook Tire Magyarország Kft.

Az Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület sikeresen pályázott a Hankook Tire Magyarország Kft. (2459 Rácalmás, Hankook tér 1.) által meghirdetett országos Abroncsadományozási Programban.

A benyújtott pályázat keretében a Hankook Tire Magyarország Kft. egy garnitúra (4db) 165/70 R14 Téli típusú, Hankook márkájú gumiabroncsot adományozott az Egyesület részére, mely 2015. szeptember végén került átvételre.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Hankook Tire Magyarország Kft. részére, hogy adományukkal hozzájárultak a jövőbeni sikeres és eredményes munkánkhoz.

Ábrahámhegy, 2015. október 8.

Pintér Domonkos
Elnök


Elsősegélynyújtás tanfolyam az Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület részére

Az Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület támogatási igényt nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériumához.

A Nemzeti Együttműködési Alap Mobilitás és alkalmazkodás kollégiuma által meghirdetett programban Polgárőrök elsősegély tanfolyamon történő részvételére pályáztunk, mely keretében 300.000.- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az Egyesület.

Az elsősegély tanfolyam 2015. október 6-7-én került lebonyolításra, a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezete közreműködésével.

A 16 órás tanfolyam keretében megismerkedtünk az elsősegélynyújtás alapjaival, úgy, mint, mi a teendő tömeges baleset esetén, hogyan kell ellátni az eszméletlen beteget, illetve ha egy légúti idegen test kerül a szervezetbe.

Bővebb információt szereztünk a sérülések ellátásáról, vérzések ellátásáról, a kötéstípusokról. Megtudtuk mi a teendő égési sérülés esetén, illetve fagyás, kihűlés esetén, hogyan kell segíteni törés, ficam, vagy rándulásban szenvedő betegen. Gyakori rosszullétekről is hosszasan beszélgettünk, vagyis a cukorbetegségről, epilepsziáról, illetve még az áramütés, villámcsapás és a mérgezések eseteiről is.

Az újraélesztés folyamatának bemutatása mindenkinek kötelező feladat volt.

A kapott tanfolyam alapján felfrissíthettük eddigi ismereteinket, illetve további tapasztalatokkal bővíthettük tudásunkat.

A tanfolyam mindenki részéről sikeres vizsgával zárult.

Ezúton mondok köszönetet a Vöröskereszt munkatársainak a tanfolyam sikeres lebonyolításához, illetve a tanfolyamon résztvevőknek.

A tanfolyamon készült képek a galériában megtekinthetőek...

Ábrahámhegy, 2015. október 8.

Pintér Domonkos
Elnök


Az Ábrahámhegyi Polgárőr Egyesület közleménye és híre

Tisztelt Ábrahámhegyi Lakosok és Nyaralótulajdonosok!

Ismét eltelt egy év és újra itt a tavasz, egyben a lomtalanítás ideje is. Ezúton szeretném felhívni a figyelmüket a tavalyihoz hasonlóan, hogy NEM MEGENGEDETT, A LOMTALANÍTÁS IDEJE ALATT SEM A HÁZALÁS!

A tavalyi évben hasznosnak bizonyult a felhívásunk, de még mindig vannak, akikhez sajnos nem értünk el, vagy nem hatottunk rájuk, ezért most újra megpróbálom, mielőtt pórul járnának.

Kérjük Önöket, hogy ne engedjenek be idegeneket az udvarukba és házukba sem. A lomtalanítást lehetőleg maguk oldják meg, de ha erre nincs módjuk és lehetőségük, akkor az önkormányzaton kérhetnek segítséget, vagy felvilágosítást a megoldás érdekében .

Az őszi és a téli időszakban ugyanúgy folytattuk a megfeszített munkát, mint nyáron és remélem minden kedves nyaralótulajdonos zárt ajtókra és ablakokra talál, amikor megérkezik, hogy megkezdje jól megérdemelt pihenését, vagy tavaszi munkáit a nyaralójában. A húsvéti hétvége szintén olyan időszak lesz, mely nagyon csalogató a bűnözők számára!

Elkezdtük a nyári szezonra való felkészülést, mert tudjuk, hogy nehéz és megfeszített munka elé nézünk, jönnek a forró kánikulai napok és vele együtt a nyitott ajtók, ablakok, persze ezzel párhuzamosan a bűnözők lehetősei. Idén tavasztól megkezdjük a kerékpáros járőrözést, az arra alkalmas területeken. (kerékpárút, strand, stb.)

Ezúton szeretném megköszönni a 2014-es évben nyújtott támogatásukat, mellyel hozzájárultak működésünkhöz, mert e nélkül nem lehettünk volna eredményesek. Kérem Önöket, ha megtehetik, akkor a 2015-ös évben is támogassanak minket, hogy munkánk még magasabb színvonalat érhessen el. Ezt megtehetik személyi jövedelemadójuk 1%-ának a Pro Ábrahámhegy Alapítvány 19265850-1-19 számú adószámára történő felajánlásával, illetve közvetlenül az Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület 72800030-15330798 számú számlaszámra való utalással.

MÉG EGY NAGYON FONTOS DOLOG A NYARALÓSOK FIGYELMÉBE! Idén lehetőség nyílik az Önök számára, hogy belépjenek egyesületünkbe és ezzel segítsék munkánkat. Szívesen látunk időset, fiatalt, egyaránt. A feltételeket személyes találkozó alkalmával mondjuk el, de szándékukat a településünk honlapján található vezetőség telefonszámainak valamelyikén jelezhetik.

Engedjék meg, hogy végezetül közzétegyek két levelet, melyek munkánk eredményességét, és minőségét bizonyítják, egyben megköszönjem minden polgárőrtársam önzetlen és áldozatos helytállását!

Tisztelettel és köszönettel: 

Pintér Domonkos
elnök

2015. március 23.


POLGÁRŐR HÍREK:

Tisztelt ábrahámhegyi lakók, nyaraló tulajdonosok és ide látogató pihenni vágyó emberek.

Ismét eltelt egy esztendő, ami mindenki számára sok nehézséggel és megfeszített munkával telt, ahogy számunkra is sok feladatot hozott Ábrahámhegyen és a hozzánk tartozó másik három településen is. Az évek során kiderült számunkra, hogy a balatoni turizmus igényli a sok színes programot, amely az időstől a fiatalig mindenki igényét kielégíti, és úgy gondolom erről gondoskodott is mindenki. Polgármester Urak, képviselők és nem utolsó sorban az önkéntes segítők.

A polgárőrség ebből kimagaslóan kivette a részét, az összes rendezvény biztosítását probléma mentes és gondtalan lebonyolítását nagy erővel, létszámmal segítség nélkül megoldottuk továbbá nem feledkeztünk meg a bűnmegelőzés fontosságáról, bűnelkövetők kiszorításáról sem.

A rendőrséggel való közös munkánk is dicséretesnek bizonyult, melyet Horváth József rendőr százados a tapolcai rendőrkapitányság közrendvédelmi osztály vezetője ismert el és köszönetét fejezte ki egyesületünk számára.

Az Országos Polgárőr Szövetség jóvoltából kettő darab szolgálati kerékpárhoz jutottunk, mellyel tavasztól – őszig járőr szolgálatot fogunk teljesíteni az erre igényelt területeken.
A 2014-es esztendőben a ruházatunk egy része lecserélésre került, a szolgálati időt és az autóval történő járőrözést sikerült az eddigiek duplájára emelni, ami természetesen nem sikerült volna, ha nincsenek támogatóink: Önkormányzatok,OPSZ,Egyesületek,Cégek,adó 1%, és ÖNÖK magánszemélyek, akik hozzájárultak az eredményes és kimagaslóan ellátott feladatainkhoz.
Ezúton szeretném megköszönni a támogatásukat, mert nélküle ez nem sikerülhetett volna.

Bízom benne, hogy a jövőben is hasonlóan tudnak hozzájárulni munkánkhoz, hogy legalább ilyen eredményesek legyünk, de mi ennél is többre fogunk törekedni az Önök biztonsága és nyugodt pihenése érdekében!

Nem utolsó sorban szeretném megköszönni polgárőr társaimnak a rengeteg kitartó munkát, szabadidejük feláldozásával elért eredményeinket, melyet a hozzátartozóik és szeretteik mellőzése árán értünk el, amiért Őnekik is nagy-nagy köszönet jár!!!

Tisztelettel várom észrevételeiket, kéréseiket mellyel a polgárőrség az Önök segítségére lehet.

Híreim végén szeretnék mindenkinek Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket - Egészségben, Sikerekben gazdag Új Esztendőt kívánni magam és polgárőr tásaim nevében.

Pintér Domonkos
Elnök

2014. december 23.


Május hónap tevékenységei közé tartozó legnagyobb feladatunk talán a lomtalanítás volt, amit a polgárőr társaim kiváló munkával végeztek el. Tudomásom szerint nem történt bűncselekmény ez idő alatt és ez köszönhető a reggel 6 órától éjjel 1 óráig tartó szolgálati időnek, amit a szabadidejük és családjuk mellőzése árán teljesítettek. Ezúton köszönöm minden polgárőr társam családjának az önfeláldozó megértését. Nem szabad elfeledkeznünk a lakosság és a nyaralótulajdonosok segítségéről, akikhez a felhívásunk eljutott.

Sajnálattal hallom, hogy nem mindenki tud arról, hogy Ábrahámhegyen polgárőrség működik, hát ezúton szeretném tudatni Önökkel, hogy négy település tartozik az egyesülethez: Ábrahámhegy, Balatonrendes, Salföld, és Kékkút.

Elkezdtük a nyári szezonra való felkészülést, mert tudjuk, hogy nehéz és megfeszített munka elé nézünk, jönnek a forró kánikulai napok és vele együtt a nyitott, ajtók, ablakok, persze ezzel párhuzamosan a bűnözők lehetőségei.

Na de ennyit a munkáról. Büszkén mondhatom el Önöknek, hogy egy polgárőr társam Sütő Árpád munkáját a megyei szövetség is elismerte és oklevéllel jutalmazta május 24.-én, Veszprémben, amelyet sajnos más elfoglaltság miatt nem Ő, hanem jómagam vehettem át, de higgyék el nagyon jó érzés a megbecsülés.

Ezúton szeretném megköszönni támogatásukat, hogy hozzájárulnak működésünkhöz és az eredményes munkánkhoz.

Várjuk észrevételeiket, bejelentéseiket, minden olyan problémáról, amiben a polgárőrség a segítségükre lehet.

Tisztelettel: Pintér Domonkos
elnök

2014. június 30.


Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület Ábrahámhegy Polgárőr Egyesület